Upload foto
Geen vermeldingen gevonden

Jouw unieke blik wacht op onthulling, want hier zijn nog geen foto's geüpload en jij kunt de eerste zijn!

Photo contest ist over
Photo contest ist over
De beste aankooptips voor de beste spiegelreflex of systeemcamera
foto opdrachten sooc camera kopen

Ga je een nieuwe camera kopen? Waar moet je dan op letten?

Als je een camera wil kopen is het vinden van de juiste camera een moeilijke beslissing, want er zijn zo veel verschillende soorten, merken, stijlen en maten beschikbaar op de camera markt van vandaag. Dit artikel geeft  aan wat je moet overwegen bij de aankoop van een camera. Doe je met je nieuwe camera mee aan onze foto opdrachten?

Voor welk budget wil je een camera kopen

Het eerste wat je moet doen is je budget bepalen én je daaraan houden. Als je dat doet, kunt je direct kiezen voor camera's die in die prijsklasse of lager liggen. Een camera kan worden geleverd met zo veel verschillende, aantrekkelijke functies dat het gemakkelijk is om meer uit te geven tot iets wat je gewoon niet kunt veroorloven.

Gebruik

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste camera is te bedenken hoe je van plan bent de camera te gebruiken. Dit is belangrijk omdat een camera foto's kan maken met verschillende snelheden. Als je alleen foto's van je familie en vrienden wilt maken, is dit misschien niet zo belangrijk voor. Als je echter van plan bent foto's te maken van bewegende objecten, heb je een camera nodig die met een hogere snelheid foto's kan maken.

Opslagcapaciteit

Vervolgens moet je rekening houden met het (uit te breiden) geheugen van de camera en hoe vaak je hem zult gebruiken. Deze twee factoren moeten niet te licht worden opgevat. Als je de camera slechts af en toe zult gebruiken, zal een kleinere camera geschikt zijn. Als je de camera echter vaak en misschien zelfs professioneel gaat gebruiken, hebt je een camera nodig die een groot aantal foto's tegelijk kan dragen.

Houd rekening met je ervaring in het gebruik van camera's. Als je een beginnende fotograaf bent, kies dan een camera die ongecompliceerd en gemakkelijk te gebruiken is. Je zult ook de lenzen moeten overwegen. Zijn ze geschikt voor zowel close-up als afstandsopnamen of heb je voor beide een aparte lens nodig? De keuze om een aparte lens te kopen is natuurlijk een persoonlijke beslissing, gebaseerd op hoe je van plan bent de camera te gebruiken.

Research

Maak bij het overwegen van deze aspecten gebruik van de kracht van het internet en doe online onderzoek. Zo kun je verschillende merken en stijlen bekijken, wat jouw beslissing een stuk gemakkelijker maakt. Het is echter aan te raden de winkel te bezoeken en de camera daadwerkelijk vast te houden en te inspecteren. Dit zal ervoor zorgen dat je een camera krijgt die precies goed voor jou is.

Kies tot slot een camera waar jij je prettig bij voelt en die betaalbaar is. Het is geen verstandige beslissing om jezelf in de schulden te steken alleen maar omdat de camera al deze coole functies biedt. Kies er een waar je tevreden mee bent en die goed werkt voor jouw behoeften. Een andere overweging kan zijn om te beginnen met een refurbished camera. Dit zijn tweedehands camera’s, maar professioneel naar zo-goed-als-nieuw kwaliteit gebracht. Daarnaast zijn deze zeer voordelig geprijsd.


353

Enthousiaste fotografen gingen je al voor!

Schrijf je in

De gratis fotochallenges van SOOC zijn een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen en uitdagingen aan te gaan op het gebied van fotografie.