Upload foto
Geen vermeldingen gevonden

Jouw unieke blik wacht op onthulling, want hier zijn nog geen foto's geüpload en jij kunt de eerste zijn!

Photo contest ist over
Photo contest ist over

FOTOCHALLENGE

BEWEGENDE BEELDEN

De mooiste foto's krijgen een plekje op onze socials. Word jij de volgende winnaar?

De Rotterdam Marathon 2023 staat dit weekend op het programma. Duizenden lopers komen samen in beweging. Maar hoe fotografeer je zoiets? Met de fotochallenge '𝑩𝒆𝒘𝒆𝒈𝒆𝒏𝒅𝒆 𝑩𝒆𝒆𝒍𝒅𝒆𝒏' dagen we je uit om de magie van beweging vast te leggen op camera!


Het fotograferen van beweging is een kunst op zich. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken, maar het allerbelangrijkste is de 𝙨𝙡𝙪𝙞𝙩𝙚𝙧𝙩𝙞𝙟𝙙.

Een 𝙠𝙤𝙧𝙩𝙚 𝙨𝙡𝙪𝙞𝙩𝙚𝙧𝙩𝙞𝙟𝙙, bijvoorbeeld 1/500 seconde, is ideaal om snel bewegende onderwerpen vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn bij het vastleggen van sportevenementen, dansers of dieren in beweging. Op deze manier bevries je de beweging en krijg je een scherpe, gedetailleerde foto.

Lange sluitertijd

Meteen 𝙡𝙖𝙣𝙜𝙚 𝙨𝙡𝙪𝙞𝙩𝙚𝙧𝙩𝙞𝙟𝙙, bijvoorbeeld 1/30 seconde, kun je beweging vloeiend vastleggen en krijg je mooie, stromende effecten. Dit kan bijvoorbeeld bij het fotograferen van een waterval of een draaimolen. Bij het fotograferen met een

langere sluitertijd is het wel belangrijk om een statief te gebruiken. Wij hebben namelijk best vaak last van trillende handjes!

'Pannen' met langere sluitertijd

Een andere techniek is 𝙥𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣. Bij pannen beweeg je de camera mee met het onderwerp terwijl je een langere sluitertijd gebruikt. Hierdoor wordt het onderwerp scherp vastgelegd terwijl de achtergrond onscherp wordt, zoals op deze foto van F1 fotograaf Mark Sutton. Dit zorgt voor een dynamisch en energiek effect.

bewegende beelden fotochallenge Mark Sutton

Dus ga eropuit, zoek een onderwerp dat beweegt en laat je creativiteit de vrije loop! Maak foto's met verschillende sluitertijden en ontdek de magie van beweging in fotografie. Veel succes en vooral veel plezier!

Geen vermeldingen gevonden

Er zijn nog geen foto's geplaatst. Jij kunt de eerste zijn!


Zo blijf je de concurrentie ook nog eens een stapje voor!

Photo contest ist over
Photo contest ist over

351

Enthousiaste fotografen gingen je al voor!

Schrijf je in

De gratis fotochallenges van SOOC zijn een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen en uitdagingen aan te gaan op het gebied van fotografie.