Upload foto

Your Contest Gallery PRO version key is expired.
Please check you backend for further instructions.

FOTOCHALLENGE

BEWEGENDE BEELDEN

De mooiste foto's krijgen een plekje op onze socials. Word jij de volgende winnaar?

De Rotterdam Marathon 2023 staat dit weekend op het programma. Duizenden lopers komen samen in beweging. Maar hoe fotografeer je zoiets? Met de fotochallenge 'π‘©π’†π’˜π’†π’ˆπ’†π’π’…π’† 𝑩𝒆𝒆𝒍𝒅𝒆𝒏' dagen we je uit om de magie van beweging vast te leggen op camera!


Het fotograferen van beweging is een kunst op zich. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken, maar het allerbelangrijkste is de 𝙨𝙑π™ͺπ™žπ™©π™šπ™§π™©π™žπ™Ÿπ™™.

Een π™ π™€π™§π™©π™š 𝙨𝙑π™ͺπ™žπ™©π™šπ™§π™©π™žπ™Ÿπ™™, bijvoorbeeld 1/500 seconde, is ideaal om snel bewegende onderwerpen vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn bij het vastleggen van sportevenementen, dansers of dieren in beweging. Op deze manier bevries je de beweging en krijg je een scherpe, gedetailleerde foto.

Lange sluitertijd

Meteen π™‘π™–π™£π™œπ™š 𝙨𝙑π™ͺπ™žπ™©π™šπ™§π™©π™žπ™Ÿπ™™, bijvoorbeeld 1/30 seconde, kun je beweging vloeiend vastleggen en krijg je mooie, stromende effecten. Dit kan bijvoorbeeld bij het fotograferen van een waterval of een draaimolen. Bij het fotograferen met een

langere sluitertijd is het wel belangrijk om een statief te gebruiken. Wij hebben namelijk best vaak last van trillende handjes!

'Pannen' met langere sluitertijd

Een andere techniek is π™₯π™–π™£π™£π™šπ™£. Bij pannen beweeg je de camera mee met het onderwerp terwijl je een langere sluitertijd gebruikt. Hierdoor wordt het onderwerp scherp vastgelegd terwijl de achtergrond onscherp wordt, zoals op deze foto van F1 fotograaf Mark Sutton. Dit zorgt voor een dynamisch en energiek effect.

bewegende beelden fotochallenge Mark Sutton

Dus ga eropuit, zoek een onderwerp dat beweegt en laat je creativiteit de vrije loop! Maak foto's met verschillende sluitertijden en ontdek de magie van beweging in fotografie. Veel succes en vooral veel plezier!

Your Contest Gallery PRO version key is expired.
Please check you backend for further instructions.

356

Enthousiaste fotografen gingen je al voor!

Schrijf je in

De gratis fotochallenges van SOOC zijn een geweldige manier om nieuwe ideeΓ«n op te doen en uitdagingen aan te gaan op het gebied van fotografie.