Upload foto
Geen vermeldingen gevonden

Jouw unieke blik wacht op onthulling, want hier zijn nog geen foto's geüpload en jij kunt de eerste zijn!

Photo contest ist over
Photo contest ist over
Fotochallenge week 17: Dauwtrappen
foto opdrachten sooc

De fotochallenge voor week 17 is voor de vroege vogels.

En een échte uitdaging voor diegene die dat niet zijn.

Dauwtrappen is in Nederland de term voor de gewoonte om in het voorjaar op Hemelvaartsdag, 1 mei of de eerste zondag in mei vroeg op te staan en vervolgens, gewoonlijk in groepsverband, een wandeling of fietstocht door het buitengebied te maken.

Fotochallenge

Zet je wekker en ga erop uit!

Deze oer-Hollandse traditie zou zijn oorsprong hebben als volksgeloof om de heropleving van de natuur te eren. De echte fanatiekeling doet het zelfs op blote voeten! Dat zullen we niet van vragen. Wel dagen we je in deze fotochallenge uit om je mooiste foto te maken in het Hollandse landschap. De ochtendnevel die nog op het gras rust of een opkomende zon. Laat je inspireren door de natuur en geniet vooral van je wandeling want je zult hier geen spijt van krijgen. Lees onze tips voor het maken van de beste foto's!


WINNAAR

Geen vermeldingen gevonden
Photo contest ist over
Photo contest ist over


Landschapsfotografie

Om een prachtig landschap te fotograferen moet je het landschap begrijpen en weten hoe het licht het landschap beïnvloedt. Je moet een passie hebben voor het land en een intieme band met de natuur ervaren. De beste manier om dit te doen is een gebied te voet te verkennen en deel te worden van het landschap voordat je foto's maakt.

Zoek bijvoorbeeld naar onderstaande in het landschap:

  • Licht: schaduwen en highlights
  • Vormen: rond en hoekig
  • Kleuren: harmonie en disharmonie
  • Textuur: ruw en glad
  • Compositie: sterk en zwak
  • Tinten: licht en donker
  • Patronen: even en oneven
  • Mysterie...

Dus de volgende keer dat je met je camera op zoek bent naar dat open vergezicht van glooiende heuvels en bergen, observeer dan ook de intieme details in het landschap en fotografeer misschien maar een klein stukje van het grotere geheel. Je persoonlijkheid en je visie moeten doorklinken in elke foto die je neemt; het is aan jou om de essentie van het landschap dat voor je ligt vast te leggen. Als je foto werkt, zal de persoon die je foto bekijkt het gevoel hebben dat hij in je foto kan stappen en de emotie van daar zijn kan ervaren. Een goede landschapsfoto is een geweldige ontsnapping.

Via de website van Staatsbosbeheer vind je de mooiste wandelpaden en kun je je inschrijven om met een boswachter op pad te gaan.


Upload jouw foto

Uploaden is niet meer mogelijk. Check hier onze nieuwste fotochallenge!


Inzendingen van deelnemers

Geen vermeldingen gevonden
Photo contest ist over
Photo contest ist over

353

Enthousiaste fotografen gingen je al voor!

Schrijf je in

De gratis fotochallenges van SOOC zijn een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen en uitdagingen aan te gaan op het gebied van fotografie.