Upload foto
Geen vermeldingen gevonden

Jouw unieke blik wacht op onthulling, want hier zijn nog geen foto's geüpload en jij kunt de eerste zijn!

Photo contest ist over
Photo contest ist over
10 tips voor geweldige shots!
fotografie tips sooc.nl

Geef jouw foto's een boost met deze fotografie tips!

Een goede foto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt niet de duurste camera of jarenlange ervaring nodig. Met slechts 10 eenvoudige fotografie tips maak je de mooiste foto's voor de foto challenges opdrachten.

Tip 1 - Gebruik al je beschikbare ruimte

Wees niet bang om alle ruimte op je foto te gebruiken. Als je ergens een foto van wilt maken, is het goed dat het de hele opname opneemt zonder of heel weinig achtergrondinformatie. Houd afleiding uit je shot.

Tip 2 - Vormen

Dit is een essentieel aspect van fotografie; vormen in uw foto's begrijpen. Zie geen object, zie het gedaante en de vorm en vind de beste hoek om het te fotograferen. Vorm is overal om ons heen en ik raad je ten zeerste aan om er zoveel mogelijk boeken over te lezen.

Tip 3 - Beweging in je foto's

Heb nooit beweging in je foto's als je een stilstaand object fotografeert. Als er iets beweegt terwijl je een statisch object probeert te fotograferen, komt uw foto ook niet in de buurt van de kwaliteit die je wilt. Plaats ook nooit een horizonlijn in het midden van je frame.

Tip 4 - Leer contrasten tussen kleuren te gebruiken.

Sommige van de beste foto's hebben tinten wit, grijs en zwart. Je kunt geweldige foto's maken met slechts één kleur op je onderwerp, maar de contrasten tussen kleuren in een opname maken je een geweldige fotograaf!

Tip 5 - Kom dichter bij het object

Dit is een van de grootste fouten die de meeste fotografen maken, omdat ze niet dicht genoeg bij hun onderwerp komen. Wees niet bang om dichter op het object te komen. Je kunt altijd de vorm en het formaat van een goed shot wijzigen, maar je kunt een ver object niet blijven opblazen.

Tip 6 - Sluitervertraging

Het maken van actiefoto's met digitale camera's kan lastig zijn vanwege sluitervertragingen. Wat dit betekent, is dat wanneer u op de knop drukt om de foto te maken, het tot een seconde kan duren voordat de sluiter een foto maakt, tegen die tijd zou wat je fotografeerde op de een of andere manier zijn verplaatst of veranderd. Dit betekent dat je sluitervertraging moet compenseren door te voorspellen wat je onderwerp gaat doen en de foto te maken net voordat het de gewenste actie onderneemt. Bij duurdere camera's komt dit probleem minder voor.

Fotografie tips sooc.nl
Foto door Aris Ioakimidis via Pexels

Tip 7 - Volg het object

Als je een actieopname maakt en de sluitertijd traag is, beweeg dan mee met het object en blijf schieten. Volg het onderwerp, van begin tot eind en een van die foto's zal een winnaar zijn. Je hebt meer kans op een goede foto als je meer dan één foto maakt.

Tip 8 - Doorlopende opnamen

Om mee te bewegen zoals ik hierboven heb voorgesteld, heb je een camera nodig die continue opnamen maakt en na elke opname niet hoeft te stoppen om te verwerken.

Tip 9 - Hoe maak je fantastische nachtopnamen

Nachtopnamen kunnen spectaculair, bijna magisch zijn ... als je het goed doet! Zo niet, dan kunnen ze er vreselijk uitzien. Echt verschrikkelijk. Zonder voldoende verlichting kunnen zelfs goede camera's waardeloze foto's opleveren als de fotograaf niet weet wat hij of zij doet.

Tip 10 - Bestudeer uw handleiding

Als jouw camera een speciale nachtmodus heeft, lees dan de handleiding en volg hun instructies om deze correct te gebruiken.

Bonus: hou deze fotografie tips bij de hand als op op pad gaat!


353

Enthousiaste fotografen gingen je al voor!

Schrijf je in

De gratis fotochallenges van SOOC zijn een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen en uitdagingen aan te gaan op het gebied van fotografie.