Upload foto
Geen vermeldingen gevonden

Jouw unieke blik wacht op onthulling, want hier zijn nog geen foto's geüpload en jij kunt de eerste zijn!

Photo contest ist over
Photo contest ist over
Onderzoek: De populairste cameramerken van 2023

Wat zijn de meest populaire cameramerken in 2023? Waar wonen de grootste fans per cameramerk? Wij hebben ondersooc gedaan! (sorry voor de woordgrap)

populairste cameramerken 2021 nederland

Meest gezochte cameramerken

Je ziet dat Canon het goed doet in het midden van het land. In maar liefst vier provincies zijn zij de grootste. Betekent het dan ook dat Canon het meest gezochte cameramerk van Nederland is? Nee, dat is toch echt Nikon. Nikon staat weliswaar in drie provincies op de eerste plaats – eentje minder dan Canon dus – maar bijna overal pakken zij het zilver. Afgezien van Groningen, Limburg en Zeeland uiteraard, want daar hebben ze al het goud in handen. Sony is overigens het cameramerk dat de Nederlandse top drie completeert.

Naar verhouding wonen de meest fanatieke fotografen in Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. In deze drie provincies wordt het meest naar cameramerken gezocht. En waar bevinden zich de minste fotografen van het land? Het minst aantal zoekopdrachten zijn afkomstig uit Zeeland. Dit vinden wij opvallend omdat Zeeland toch veel kust en natuurgebieden heeft waar een fervent landschaps- of natuurfotograaf vele uren kan toeven. Blijkbaar zijn de Zeeuwen zelf niet zo van het fotograferen en beleven zij hun eigen omgeving het liefst zónder camera voor hun gezicht. Snap jij het?


Foto opdrachten

Het maakt ons niet uit welk cameramerk je gebruikt. Iedereen is welkom!

Eerst even spieken? Hier vind je de laatste fotochallenges.


Lijstjes

De eerste ranglijst geeft aan uit welke provincies de meeste zoekopdrachten naar cameramerken in 2023 komen.

1Noord-Holland
2Gelderland
3Zuid-Holland
4Noord-Brabant
5Utrecht
6Groningen
7Friesland
8Overijssel
9Drenthe
10Flevoland
11Limburg
12Zeeland

Op basis van ons zoekwoorden onderzoek zijn onderstaande merken als meest populair bevonden.

1Nikon
2Canon
3Sony
4Leica
5Pentax
6Panasonic
7Fujifilm
8Olympus

Minst populaire cameramerken

Ook is het interessant te kijken naar welke merken het minst gezocht worden. Uit ons onderzoek is gebleken dat Panasonic, Fujifilm en Olympus de rij sluiten. In de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Zeeland vindt zelfs geen waarneembaar aantal zoekopdrachten plaats naar deze drie cameramerken. Hier kunnen de marketingmanagers hun pijlen nog eens op richten!


353

Enthousiaste fotografen gingen je al voor!

Schrijf je in

De gratis fotochallenges van SOOC zijn een geweldige manier om nieuwe ideeën op te doen en uitdagingen aan te gaan op het gebied van fotografie.